Anunțul făcut de Gabriela Firea: ”Gratuit!” Este vorba despre…

Publicat: 13/02/2020 | 22:30

Proiectul ”Clar pentru copii” va fi discutat viner de Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Astfel, copiii ar putea primi gratuity de la Municipalitate o pereche de ochelari. Bugetul ar fi de peste două milioane de lei.

„Clar pentru copii – cel mai nou proiect dedicat copiilor din Bucuresti. Primăria Capitalei va deconta contravaloarea unei perechi de ochelari pentru copii, în limita a 500 de lei. M-am intalnit cu directorii Administratiei spitalelor si serviciilor medicale, pentru a stabili detaliile acestui proiect.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, iniţiază un proiect destinat copiilor bucureşteni – „CLAR pentru COPII” -, care are ca scop ameliorarea sau remedierea problemelor oftalmologice. Beneficiarii proiectului vor fi copiii din Municipiul Bucureşti, cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist”, a fost anunțul postat de primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina de socializare.

Conform proiectului, pentru a primi perechea de ochelari, copiii trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel putin șase luni înainte de depunerea cererii, pentru beneficiari minori având vârsta peste 14 ani, iar în cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de resedinţă în Municipiul Bucureşti cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii. De asemenea, ei trebuie să aibă recomandare medicală de la medicul specialist/primar, anunță Mediafax.ro.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi se va adresa unui număr total de 4.000 de beneficiari, câte 2.000 pentru fiecare an 2020-2021.

2.013.300 de lei este bugetul pentru acest proiect, potrivit Gabrielei Firea.