Anunțul făcut de Florin Cîțu! Vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare

Publicat: 24/06/2021 | 17:02

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare.

Astfel, competițiile sportive se vor putea desfășura la 50% din capacitatea maximă a spațiului, iar la evenimentele culturale în aer liber vor putea participa mai mult de 2500 de persoane, dacă acestea sunt vaccinate anti-COVID și poartă mască de protecție.

”Astăzi am modificat anexele 2 și 3 la hotărârea guvernului 636 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie. Este vorba despre noi relaxări. În spațiile închise sau deschise competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Număr mai mare de participanți la spectacole, concerte, festivaluri publice și private sau alte evenimente culturale organizate în aer liber, 2500 de spectatori. Bineînțeles, peste această cifră toate persoanele trebuie să fie vaccinate”, a transmis Florin Cîțu.

Domeniul Horeca, scutit de impozite

”Se permite desfășurarea în aer liber a concertelor, spectacolelor, festivalurilor publice și private sau alte evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de un metru pătrat pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului.

Mai multe persoane la evenimente private, nunți, botezuri, mese festive, 150 de persoane la exterior și 100 de persoane în interior. Activitatea operatorilor economice este extinsă de la ora 5 dimineața până la ora 2 dimineața. Activitatea din baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5 – 2, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2.

Se elimină limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare turistică. Scutim de plata impozitului specific domeniul HoReCa până la finalul anului, până la 25 decembrie”, a mai transmis Florin Cîțu.

Coronavirus România, 24 iunie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 68 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 23.06.2021 (10:00) – 24.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 145 de decese (86 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor,  Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Galați, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Vâlcea și Municipiul București.

138 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.