Anunțul făcut de autorități! Ce reguli trebuie să respectate oamenii la mall

Publicat: 16/06/2020 | 21:06

Odată cu redeschiderea mall-urilor a fost stabilit și un nou set de reguli, pe care oamenii trebuie să îl respecte, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Triajul observațional și purtarea măștii de protecție sunt doar câteva dintre acestea.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a stabilit regulile care vor fi respectate în centrele comerciale de tip mall, printr-un ordin semnat marți. Documentul stabilește măsurile specifice pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în aceste spații. (CITEȘTE ȘI: VICEPREMIERUL RALUCA TURCAN, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ: ”S-A SEMNAT ORDINUL CARE PERMITE RELUAREA PRODUCȚIILOR CINEMATOGRAFICE. VA FI ANALIZATĂ POSIBILITATEA SPECTACOLELOR ÎN AER LIBER”)

Astfel, în mall-uri este necesară instalarea unor panouri de informare cu privire la regulile de igienă și distanțare fizică, plasarea unor indicatoare de restricționare a aglomerării și stabilirea unor fluxuri de vizitare unidirecționale pentru facilitarea menținerii distanțării fizice;

Cei ce vor să meargă la mall trebuie să se spună la intrarea în centrele comerciale unui triaj observațional, în urma căruia nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (temperatură care depășește 37,3 C, măsurată cu termometru non-contact, tuse, strănut, rinoree).

De asemenea, accesul clienților în cadrul centrelor comerciale tip mall se va realiza astfel încât să se asigure distanţarea fizică (numărul maxim de persoane va fi calculat în funcție de suprafaţa centrului comercial, cu asigurarea unei suprafeţe de minim 7 mp/ persoană)

Sălile de cinema și spațiile de joacă rămân închise

Chiar dacă mall-urile se redeschid pentru cetățeni, nu același lucru se întâmplă cu toate spațiile din centrele comerciale. În ceea ce privește sălile de cinema, aceste rămân închise și la fel se întâmplă și cu spațiile de joacă pentru copii. (VEZI ȘI: A TREIA ETAPĂ DE RELAXARE A MĂSURILOR ÎNCEPE ÎN DATA DE 15 IUNIE! RESTAURANTELE ȘI LOCURILE DE JOACĂ RĂMÂN ÎNCHISE. EXPLICAȚIA MINISTRULUI NELU TĂTARU)

Se vor redeschide și unităţile de alimentaţie publică din cadrul centrelor comerciale, dar nu o să funcționeze în modul obișnuit. Acestea vor asigura servirea de produse alimentare doar în sistem „take away”.

De asemenea, în incintele spațiilor comerciale celelalte reguli de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 anunțate deja, o să fie respectate și se vor instala dispensere cu produse biocide avizate și se va face, la intervale regulate de timp, dezinfecție.