Anunțul făcut de ANM! Alertă meteo în Săptămâna Mare

Publicat: 13/04/2020 | 13:36

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben pentru pentru mai multe zile. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, SEMNAL DE ALARMĂ ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”ROMÂNIA NU A TRECUT HOPUL. LUCRURILE MERG ÎN MAI RĂU”)

Marţi, temperaturile vor scădea cu până la 15 grade faţă de cele anunţate pentru prima zi a săptămânii. Vântul va prezenta intensificări, iar la munte va ninge şi va viscoli.  În Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h.

Atenționare meteorologică COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 21:00 – 15 aprilie, ora 06:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada.

SCANDAL LA FOCȘANI! NELU TĂTARU, LUAT LA ROST DE O FEMEIE: ”VREȚI SĂ NE OMORÂȚI!”

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

Atenționare meteorologică COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 06:00 – 14 aprilie, ora 21:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte

În dimineața zilei de marți (14 aprilie), în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h.

CORONAVIRUS. CÂTE CAZURI NOI AU FOST CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA ȘI CARE ESTE ULTIMUL BILANȚ TRANSMIS DE AUTORITĂȚI

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.