Anunțul făcut de Alexandru Rafila. Când vom putea reveni la viața normală

Publicat: 16/04/2020 | 14:18

Anunțul făcut de Alexandru Rafila, în plină pandemie de coronavirus. Când vom putea reveni la viața normală.

Starea de urgență s-a prelungit cu o lună, iar românii așteaptă cu sufletul la gură să știe când vor putea să revină la viața dinainte de coronavirus. În opinia lui Alexandru Rafila, acest lucru se va întâmpla abia la jumătatea anului 2021. (CITEȘTE ȘI: ASISTENTĂ DE 28 DE ANI, MOARTĂ DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI! FEMEIA ERA ÎNSĂRCINATĂ)

”Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică. Asta, până când apare un vaccin, când boala poate fi învinsă.

Tratamentul aduce mari speranțe celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la întreruperea transmiterii. Dacă ajungem la 70 – 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte. Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Potrivit ultimelor informații oferite de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul infectărilor cu COVID-19 pe teritoriul României a ajuns la 7.707. Decesele înregistrate din cauza coronavirusului au ajuns azi, 16 aprilie, până la această oră, la 392.

Până astăzi, 16aprilie,pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.