Anunțul de ultimă oră făcut de specialiști: ”Copiii sub 10 ani nu reprezintă un risc de contaminare, fiindcă nu au…”

Publicat: 29/04/2020 | 16:26

Oamenii de știință studiază noul coronavirus pentru a-i decripta toate secretele, iar specialiștii elvețieni au făcut un anunț de ultimă oră referitor la copiii care nu au împlinit, încă, vârsta de 10 ani. 

Potrivit acestora, copiii sub zece ani nu au ”receptorii” din organism care sunt vizați de COVID-19, nereprezentând, astfel, un risc de contaminare. Concluzia surprinzătoare a fost trasă în urma unui studiu care a vizat tocmai această categorie de vârstă, iar în Elveția copiii sub 10 ani își pot îmbrățișa bunicii, au anunțat autoritățile.

„Copiii sunt foarte rar infectați de coronavirus și nu îl transmit mai departe. De aceea, copiii mici nu reprezintă niciun risc pentru pacienții de risc sau pentru bunici”, a declarat doctorul Daniel Koch, directorul diviziei pentru boli infecțioase din cadrul Departamentului Federal pentru Sănătate Publică, informează The Telegraph.

(CITEȘTE ȘI: NUMĂRUL DE PERSOANE INFECTATE CU NOUL CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA A AJUNS LA 11.978. RECORD LA CAPITOLUL TESTARE ȘI VINDECARE)

Și în Marea Britanie, de altfel, s-a înregistrat un astfel de caz, fiind vorba despre un băiat în vârstă de 9 ani care a fost infectat cu noul coronanvirus, după ce fusese la schi, ân Franța, numai că nu l-a transmis mai departe, spre surprinderea medicilor.

(VEZI ȘI AICI: ALTE 12 PERSOANE, RĂPUSE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! LA CÂT A AJUNS BILANȚUL DECESELOR ÎN PLINĂ PANDEMIE)