Anunțul de ultimă oră făcut de medicul Adrian Streinu-Cercel: când ieșim din case pentru a merge la muncă + Condiții de îndeplinit

Publicat: 18/04/2020 | 10:47

Managerul spitalului Matei Balș, medicul Adrian Streinu-Cercel, a explicat când sunt șanse ca românii să iasă din case și să meargă la muncă. Cercel a atenționat că trebuie îndeplinite anumite condiții de către români. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA EMOȚIONANTĂ A UNUI BĂRBAT CU CANCER CARE A FOST CONFIRMAT CU COVID-19 ȘI S-A VINDECAT! „CÂND STĂTEAM ÎN PAT, CU FEBRĂ, ÎMI VENEAU TOT FELUL DE GÂNDURI”)

„Dacă stăm potoliţi în aceste patru – cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. (…) Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta, şi până la anul nu mai ieşim!”, a spus prof. univ. Streinu-Cercel, într-o emisiune TV.

Al doilea val de COVID-19, în octombrie?

În opinia sa, după luna octombrie este de aşteptat un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19, prof. univ. Streinu-Cercel menţionând că evoluţia pandemiei are o formă grafică similară cu cea a unui dromader.

VEZI AICI: HAOS ÎN MARAMUREȘ, CHIAR ÎN VINEREA MARE! NU A SCĂPAT NICI PREOTUL, AMENDAT CU 20.000 DE LEI

„Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări – China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import, de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult, pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a mai spus Streinu Cercel.

NU RATA: GAFA DE LA CARE A PLECAT TOTUL! CINE A ADUS, DE FAPT, CORONAVIRUSUL ÎN EUROPA ȘI ÎN ROMÂNIA, IMPLICIT

Care nu a ezitat să critice unele decizii ale autorităților, între care faptul că au permis accesul cetățenilor în piețe, în preajma sărbătorilor. „Din păcate, a fost o eroare şi sperăm să nu plătim această eroare foarte scump”, a arătat medicul.