Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat despre vaccinul anti-covid: „Militarii implicați în anchetele epidemiologice vor fi instruiți”

Publicat: 16/12/2020 | 08:33

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI și șef al DSU, a confirmat, într-o declarație recentă, că militarii vor oferi asistență în anchetele epidemiologice.

Potrivit oficialului statului, în campania de vaccinare vor fi implicați 600 de militari ca urmează să fie instruiți în acest domeniu. „Implicarea militarilor este o propunere despre care s-a mai vorbit. De ceva timp premierul Nicolae Ciucă a propus această soluție. (…) A fost acceptată de Ministerul Sănătății mai ales că nu suntem singura țară care a beneficiat de ajutor militar. Este un pas binevenit.

Se va face un instructaj militarilor, iar ei se vor putea implica în realizarea anchetelor epidemiologice. Dacă sunt instruiți, vor ști ce au de făcut și în felul acesta vom putea crește baza noastră de date”, a comentat Arafat la B1TV.

Ce se va întâmpla în zonele unde carantina nu a funcționat

Mai mult, Raed Arafat s-a declarat îngrijorat cu privire la acele zone în care carantinarea nu a funcționat. „Din păcate, avem aceeași incidență în București, Ilfov și Constanța. Doar în aceste locuri s-a constatat că impactul carantinei nu a fost același ca în alte orașe carantintate, precum Sibiu, Cluj sau Maramureș.

Trebuie să verificăm de ce nu am avut rezultate similare. În toate celelalte locuri carantinate, măsurile impuse au avut efect și incidența infecțiilor a fost în scădere. Probabil că în locurile în care incidența a rămas aceeași, nu s-au respectat regulile (…) Atunci, trebuie intensificate controalele”, a spus Arafat.

Citește și: Raed Arafat trage un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe români să țină cont de măsurile impuse de autorități: ”Am văzut invitații la petreceri. Nu există așa ceva”