Anunțul de ultimă oră al BOR despre ÎPS Pimen: ”În acest moment, starea lui…”

Publicat: 06/05/2020 | 12:50

ÎPS Pimen, infectat cu virusul COVID-19 și internat în stare gravă la spital, a primit, în urmă cu o zi, trei doze de plasmă convalescentă, cel mai nou tratement pentru coronavirus din România. Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a făcut ultimele dezvăluiri despre starea sănătății Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuțiului. (CITEȘTE ȘI: UN FOTBALIST ARGENTINIAN VORBEȘTE DESPRE IADUL DIN ECUADOR: „PARE SF. TEROARE ESTE CEEA CE EXPERIMENTĂM”)

”Arhiepiscopul este în continuare internat pe sectia de terapie intensiva la Matei Bals. A primit un tratament adecvat. În acest moment, starea lui este un staționară. A fost intubat acum câteva zile. Nu știu dacă mai este. Tratamentul care i s-a oferit este unul pentru care, în mod evident, mulțumim medicilor de acolo”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvând al BOR.

NU RATA: MARCEL VELA, REZERVAT ÎN PRIVINȚA ELIMINĂRII DECLARAȚIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE: ”NOI NE DORIM SĂ NU AIBĂ NIMENI NEVOIE…”

ÎPS Pimen a primit trei doze de plasmă convalescentă, un tratament ce se administrează în România de săptămâna trecută, după ce starea acestuia de sănătate se înrăutățea. Arhiepiscopul este internat de mai mult de două săptămâni la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș. A ajuns, ulterior, la secția de Terapie Intensivă și intubate.

AFLĂ ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ, DUPĂ CE S-A VEHICULAT CĂ ÎPS PIMEN AR FI MURIT DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu coronavirus imediat după Paște. A început să se simță rău de pe 16 aprilie, iar patru zile mai târziu starea de sănătate s-a înrăutățit. A ajuns la spitalul din Suceava în stare de urgență, destul de afectat, dezvăluiau medici. Rezultatul testului a fost pozitiv și s-a decis transportarea pe cale aeriană cu un elicopter la Matei Balș, unde se află și în present.