Anunțul cutremurător al tragediei de la Spitalul Floreasca: ”Vorbim despre omor din culpă!”

Publicat: 29/12/2019 | 22:10

Pacienta în vârstă de 66 de ani care a luat foc pe masa de operații de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară. Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut anunțul pe pagina de socializare.

„Din păcate, din cumulul de probleme care au existat de la momentul în care a fost incendiată această doamnă și până la momentul în care s-a întâmplat tragedia în această seară, vorbim despre omor din culpă și putem vorbi fără nicio problemă de neglijență gravă, atâta vreme cât informațiile contradictorii pe care le-a dat in aceste zile medicul curant Mircea Beuran incrimina pe nedrept doar personalul auxiliar pentru ce s-a întâmplat în sală și același medic curant a strecurat și o altă minciună care nu poate fi contestată și anume că pacienta ar fi fost dezinfecată cu o substanță pe bază de alcool pentru că ar fi fost alergică la iod”, a declarat, pentru Mediafax, deputatul Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, nu a fost efectuată nicio analiză care să ateste că pacienta ar fi fost alergică la betadină sau la o substanță pe bază de iod.

„Transmit familiei îndoliate condoleanțele mele sincere și îi rog să lupte pentru adevăr în memoria acestei doamne care s-a stins din viață din cauza acestei grave neglijențe din partea unor oameni în mâna cărora și-a pus viața”, a mai precizat Ungureanu.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca și, imediat, a cerut control deoarece exista pericolul mușamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.