Anunț trist în lumea sportului. A murit la doar 22 de ani. Ce a dezvăluit familia despre cauza decesului

Publicat: 05/02/2020 | 22:06

Un anunț trist a adus lacrimi și durere în lumea sportului de peste hotare. Un atlet cunoscut a murit la doar 22 de ani. Familia a vorbit într-un comunicat despre cauza decesului fulgerător. Rudele și apropiații se pregătesc pentru înmormânare cu inima sângerând de suferință.

Citește și: Mult a fost, puțin a rămas! Mesajul emoționant transmis de Tibi Ușeriu, înainte de finalul Yukon Arctic: “M-am săturat de dormitul prin păduri”

Atletul Abadi Hadis a încetat din viață la 22 de ani

Atletul etiopian Abadi Hadis, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Cros din 2017, a încetat din viaţă astăzi. Managerul său, spaniolul Juan Pedro Pineda a confirmat știrea cutremurătoare, iar Selemon Barega, unul dintre partenerii săi de formare în Etiopia, a mărturisit în cadrul unui interviu emoționant“Suntem devastați în echipă. Ne va lipsi”, relatează jurnaliștii de la Spanish outlet AS..

În vârstă de 22 de ani, Abadi Hadis a fost internat la spitalul Ayder Referral al Universității din Mekele, un oraș din nordul țării sale. Potrivit unor declarații făcute de familia sa, acesta a murit din cauza unei “boli complicate” și se afla în “condiții precare de câteva luni”, conform sursei citată mai sus. Deocamdată, nu a fost dată publicității maladia care l-a răpus pe regretatul sportiv.

 

În 2016, când era încă junior, etiopianul Abadi Hadis s-a clasat pe locul 15 în proba de 10.000 de metri, la Jocurile Olimpice de la Rio. La CM de Cros, în 2017, el a ocupat poziţia a treia tot la 10.000 m.