Anunț OMS: „Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi încheiat și chiar se accelereză.”

Publicat: 30/06/2020 | 07:29

Organizația Mondială a Sănătății face avertizări serioase despre evoluția pandemiei de coronavirus. Specialiștii în medicină declară că virusul este departe de a se fi sfârșit, ba chiar se accelerează. Creșterea cazurilor din ultima perioadă impune din nou autorităților să ia măsuri dure.

Oms cere lumii să ia măsuri dure, fără să mai aștepte apariția unui vaccin, scrie Agerpres, preluând AFP.

CITEȘTE ȘI:Nelu Tătaru, avertisment pentru populația României: ”Putem transforma acest prim val într-unul cu două cocoaşe”

„Mâine se împlinesc şase luni de când OMS a primit primele rapoarte despre un grup de cazuri de pneumonie cu cauză necunoscută, în China (…) Vrem cu toţii să se termine. Dar realitatea dură e că este departe de a se fi încheiat”, a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online.

Epidemia de coronavirus crește ca intesitate în multe țări, chiar dacă, în altele, răspândirea bolii a încetinit. Experții susțin pandemia se comportă așa cum au prezis și că urmează al doilea val, așa cum s-a întâmplat și cu gripa spaniolă. „Acea gripă a ucis 50 de milioane în timpul celui de-al doilea val”, a declarat Ranieri Guerra, director adjunct al OMS, potrivit La Repubblica.

CITEȘTE ȘI: E oficial, hotărârea tocmai a fost luată! Orban a tăiat în carne vie: hotelurile și terasele, închise dacă nu respectă regulile sanitare

Această pandemie „se comportă așa cum am prezis” și „comparația este cu gripa spaniolă, care s-a comportat exact precum COVID-19: a scăzut vara și s-a reluat cu înverșunare în septembrie și în octombrie, provocând 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”, avertizează Ranieri Guerra, director adjunct la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în cadrul emisiunii „Agorà”, de la Rai 3.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, anunț important pentru români. Urmează noi măsuri de relaxare?! “Planul pe care l-am pus la punct este…”