Anunț oficial! Masca este obligatorie pe plajă, de 1 Mai şi de Paşte

Publicat: 27/04/2021 | 23:11

Doar în stațiunile Vama Veche și Mamaia așteaptă de Paște și 1 Mai peste 35.000 de de români. Ei nu vor scăpa, însă, de restricțiile impuse de pandemie.

Autorităţile locale au anunţat deja că staţiunile vor fi pline de poliţişti şi jandarmi. Purtarea măştii de protecţie rămâne obigatorie, inclusiv pe plajă.

„În momentul în care stăm jos şi este asigurată o distanţare socială, bem un cockteil, cu siguranţă nu putem să facem asta cu masca la gură, dar atunci când ne plimbăm pe plajă dintr-un loc în altul, ar trebui să respectăm măsurile în vigoare” a precizat sectretarul de stat în ministerul Economiei, Paul Ene, citat de Adevărul.ro.

Citește și: Bucureștenii vor avea șansa să se vaccineze mai repede. Se deschide un centru de vaccinare drive-through, în parcarea din Piața Constituției

În apa mării nu e nevoie de protecție

Totuși, polițiștii și jandarmii vor fi îngăduitoari doar cu cei care vor să facă baie în mare. Aceştia pot renunţa la mască, însă riscă o răceală, pentru că apa este foarte rece.

„Încercăm pe cât posibil să le explicăm oamenilor că trebuie să respecte indicaţiile salvamarilor. Atunci când e marea montată, trebuie să nu intre în apă, iar în cazul în care o vor face, să nu intre în panică, să caute să reziste cât mai mult la suprafaţă pentru a putea fi recuperat”, a declarat şeful scafandrilor din cadrul ISU Dobrogea, Marian Ciulei.

Cluburi închise, petreceri până la ora 22.00

Având în vedere că toate cluburile vor fi închise, jandarmii se vor asigura că petrecerile de pe plajă se vor încheia până la ora 22.

Singura noapte în care circulaţia este permisă până la ora 5 dimineaţă este cea de Înviere, dar numai spre şi dinspre bisericile de pe litoral.

Chiar dacă vara trecută tinerii au rămas pe plajă pe timpul nopţii, anul acesta autorităţie spun că le vor face faţă: „cu suficiente forţe de poliţie şi jandarmerie, care vor fi dispuse pe raza localităţii Vama Veche, şi suficiente echipe de intervenţie” a declarat, şeful IPJ Constanţa, Constantin Adrian Glugă.

Restaurantele pot primi clienţi şi în interior, la o capacitate de 30% în Mamaia şi de 50% în Vama Veche.

Nu rata: Un bărbat infectat cu SARS-CoV-2, care refuzase internarea, a fost găsit mort în casă, la Galați