Anunț oficial de la Guvernul României. Ce se va întâmpla începând cu 15 mai cu interdicțiile impuse de Ordonanțele Militare

Publicat: 23/04/2020 | 07:35

În contextul pandemiei de coronavirus, românii au primit o veste extrem de bună! Începând cu 15 mai, restricțiile de circulație se vor relaxa, însă Guvernul susține că, de atunci, fiecare cetățean în parte trebuie să trateze situația cu foarte multă responsabilitate și să țină cont, în continuare, de anumite lucruri pentru evitarea răspândirii COVID-19.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu susține că începând cu data de 15 mai, românii trebuie să fie foarte atenți atunci când ies din case. Chiar dacă măsurile se vor relaxa, toată lumea trebuie să fie conștientă de faptul că pericolul generat de pandemia de COVID-19 nu a trecut, iar pentru stoparea răspândirii virusului, fiecare român în parte trebuie să fie extrem de responsabil.

STRATEGIA DE IEȘIRE DIN CRIZĂ. UE elaborează un plan de reluare a transporturilor

Așa cum a menționat și președintele României, Klaus Iohannis, măștile vor fi obligatorii în spațiile publice închise, dar și atunci când folosim transportul în comun.

„E o ilustrație a unei măsuri care va fi luată după 15 mai. Odată cu orice măsură pusă în aplicare crește procentual responsabilitatea ficăruia dintre noi. Există o relație de cauzalitate între interacțiunea socială și numărul de cazuri nou apărute. Suntem într o situație mult mai bună decât alte țări, ne regăsim în această situație grație acestor măsuri. Odată cu ridicarea lor, va trebui să reintrăm în societate cu o responsabilitate mult crescută.

Dacă facem o comparație cu alte țări europene, noi avem 9 mii și ceva de cazuri, alte state au ajuns într-o situație mult mai complicată Ne regăsim în această siuație grație acesor măsuri de distanțare socială care și-au dovedit efectul. Până pe 15 mai rămânem cu aceleași măsuri care trebuie respectate cu maximă sctrictete și orice fel de măsuri după 15 mai vor trebui respectate cu maximă seriozitate” a spus Andrei Baciu, la Digi 24.