Anunț oficial al Guvernului. Primele doze de vaccin anti-Covid ajung în țară pe 26 decembrie

Publicat: 22/12/2020 | 12:53

Guvernul României a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în data de 26 decembrie va ajunge în țară prima tranșă de vaccinuri anti-Covid .

Autoritățile au îndemnat, de asemenea, la respectarea regulilor pe perioada sărbătorilor. Cei care lucrează în spitale, adică “linia întâi”, vor fi cei care vor fi vaccinați primii cu vaccinul anti-COVID-19.

„Astăzi, 22 decembrie, a avut loc întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers”, se arată în comunicat.

Mesajul premierului

Nicolae Ciucă, premierul interimar al României, a îndemnat la respectarea regulilor în continuare, precizând că „infectarea cu virusul Sars-Cov-2 nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou”

„În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece «infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou»”.

Citește și: Coronavirus România 22 decembrie. Câți pacienți au murit în ultimele 24 de ore