Anunț îngrijorător pentru români! Doar 6 locuri libere mai sunt la ATI în toată țara

Publicat: 11/04/2021 | 17:42

În conferinţele de presă susţinute de Vlad Voiculescu şi Florin Cîțu s-a făcut un anunţ îngrijorător. Doar 6 locuri libere mai sunt la Terapie Intensivă în toată țara.

Valul 3 al pandemiei este din ce în ce mai prezent în România, iar locurile la Terapie Intensivă sunt limitate. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.500. Dintre acestea,1.531 sunt internate la ATI, ceea ce reprezintă un record de la începutul pandemiei.

Mai sunt doar 6 locuri libere la nivel național, la Terapie Intensivă. Florin Cîțu îi încurajează pe toți românii să se vaccineze, fiind singura cale de a stopa pandemia de coronavirus.

”Trebuie să atingem această țintă de 1600 de locuri la ATI. Pe de o parte avem o evoluție pozitivă și începem să scădem, dar în același timp, în contradictoriu, avem mai multe persoane internate și la ATI. Acest val o să dureze 2-3 luni de zile și trebuie să avem toate resursele în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare.

În ceea ce privește campania de vaccinare se mai deschid 171 centre de vaccinare, iar după 15 lună aceasta o să avem capacitatea să vaccinăm 100.000 de oameni pe zi. Avem doze necesare să vaccinăm 5 milioane de oameni. Îi încurajez pe toți românii să se vaccineze”, a declarat Florin Cîțu.

În Capitală nu mai sunt locuri libere

În Capitală nu mai sunt locuri libere la ATI, iar opt pacienți au fost transferați în Iași, cu o aeronavă militară, în urmă cu două zile.

”Unitatea a fost avizată pentru îngrijirea a 12 pacienți. Colegii de la București nu mai au capacitate de îngrijire. Așa cum a fost și până acum, când a fost nevoie de sprijinul nostru, am venit în ajutorul pacienților, indiferent de zona geografică a țării, fără a avea de suferit pacienții din Iași.

Unitatea mobilă este dotată cu aparatură de ultimă generație. Astăzi (n.r. – vineri) începem activitatea, personalul medical este asigurat, inclusiv liniile de gardă sunt stabilite. Vom admite pacienți din Iași și, mai mult decât atât, vom ajuta și celelalte zone ale țării”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.