Anunț îngrijorător de la OMS. Ce au descoperit la potenţialul tratament pentru bolnavii de COVID-19

Publicat: 18/06/2020 | 11:53

Reprezentanți ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au făcut un anunț îngrijorător, după ce au analizat avantajele și dezavantajele înregistrate la hidroxiclorochină, în calitate de potenţial tratament pentru bolnavii de COVID-19.

Citește și: Prima reacție a medicilor de la “Matei Balș” despre starea lui Marcel Pavel, confirmat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2)

Anunț îngrijorător de la OMS privind hidroxiclorochina

Oficialii OMS au hotărât să oprească testele clinice cu hidroxiclorochină în calitate de potenţial tratament pentru pacienții care au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, relatează AFP, citat de Agerpres. Studiul european Discovery evaluează eficacitatea a patru tratamente împotriva COVID-19.

“Probele interne aduse de Essai Solidarity/Discovery, probele externe aduse de Essai Recovery şi probele combinate aduse de aceste două teste în mare parte aleatorii, puse împreună, sugerează că hidroxiclorochina – când e comparată cu tratamentele obişnuite ale pacienţilor spitalizaţi pentru COVID-19 – nu are ca rezultat reducerea mortalităţii acestor pacienţi”, a declarat medicul Ana Maria Henao Restrepo de la OMS în cursul unei conferinţe de presă, susținută online azi, la Geneva, relatează AFP, citat de Agerpres.

Nu rata: CORONAVIRUS. Mircea Badea, mesaj dur pentru polițiștii de la Rutieră: “Fac plângere penală pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor”

Potrivit Recovery, primul test clinic major – realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie – care a livrat rezultate, hidroxiclorochina “nu are efect benefic” în materie de SARS-CoV-2

“Pe baza acestor analize şi a studiului probelor produse (…), după deliberări, s-a concluzionat că hidroxiclorochina va fi retrasă din Essai Solidarity”, a mai dezvăluit doctorița Ana Maria Henao Restrepo.

Specialista a mai atras atenția și asupra faptului că decizia de a opri testele asupra pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19 nu viza folosirea sau evaluarea acestei molecule în calitate de tratament preventiv al bolii cauzate de noul coronavirus.

Află și: CORONAVIRUS. În timp ce guvernele europene achiziționează 400 mil. de vaccinuri anti-Covid de la AstraZeneca, Ministerul Sănătății din România nu a demarat nici măcar negocieri | EXCLUSIV

Anunțul celor de la OMS vine la doar două zile după ce autorităţile sanitare americane au retras autorizaţia de a folosit în urgenţă două tratamente antipaludice contra coronavirus; este vorba despre: clorochina şi hidroxiclorochina, promovate de preşedintele american, Donald Trump. În Franța, deși medicul controversat Didier Raoult a apărat hidroxiclorochina, a fost interzisă folosirea acesteia împotriva COVID-19 pe 28 mai.