Anunț îngrijorător! Apple avertizează că TikTok spionează utilizatorii de iPhone

Publicat: 27/06/2020 | 14:12

Vești proaste pentru utilizatorii de iPhone. Se pare că noul sistem de operarea de la Apple a descoperit că celebra aplicație TikTok își spionează utilizatorii.

iSO 14, sistemul de operarea care o să fie lansat în toamnă, a identificat o problemă extrem de gravă, din cauza vulnerabilităților, aplicațiile pot avea acces la clipboard-ul de pe dispozitivele utilizatorilor. Însă, noul sistem va avertiza utilizatorii ori de câte ori o aplicație citește ultimul lucru copiat în clipboard. (CITEȘTE ȘI: O PROVOCARE DE PE TIK TOK BAGĂ TOT MAI MULȚI COPII ÎN SPITAL! „FIICA MEA AR PUTEA RĂMÂNE PARALIZATĂ”)

Se pare că una dintre cele mai periculoase aplicații este chiar Tik Tok-ul. Cercetătorii în securitate au descoperit că aplicația își spionează utilizatorii. Reprezentanții companiei au declarat că sunt conștienți de problemă și au mai menționat că ar fi, de fapt, vorba despre utilizatori care ar fi folosit un SDK pentru reclame Google învechit, dar care a fost înlocuit,

Deși au făcute promisiuni că până în luna aprilie totul se va rezolva, lucrurile încă nu s-au schimbat. Iar TikTok încă nu a pus capăt acestei practici invazive, așa cum promisese, potrivit Forbes.

Este necesară actualizarea ultimei versiuni Tik Tok

Conform reprezentanților Tik Tok, lucru care generează problema este o caracteristică concepută pentru a identifica un comportament repetitiv și care ar conține spam. De asemenea, cei de la TikTok susțin că au actualizat aplicația în App Store pentru a evita orice confuzie. (VEZI ȘI: JASON DERULO ȘI-A SPART DINȚII ÎN TIMP CE FĂCEA O PROVOCARE VIRALĂ PE TIK TOK. VIDEO ȘOCANT)

Pentru a se feri de probleme utilizatorii de iPhone trebuie să descarce cea mai recentă versiune a aplicației Tik Tok, imediat ce aceasta o să fie disponibilă. În caz contrar, în momentul de față, dacă TikTok este activ pe telefon în timp ce se lucrează pe el, aplicația poate citi orice și tot ce este copiat pe un alt dispozitiv: parole, documente de lucru, e-mailuri sensibile, informații financiare.