Previziune înfiorătoare din partea ONU. Pandemia de coronavirus va sărăci peste 500 de milioane de oameni

Publicat: 10/04/2020 | 12:43

Organizația Națiunilor Unite estimează că, la nivel mondial, epidemia de coronavirus va afecta grav financiar peste jumătate de miliard de oameni.

Este prima oară în ultimele decenii când nivelul sărăciei va crește la nivel global. Raportul a fost prezentat înaintea unei serii de întâlniri a Băncii Mondiale, Fondului Monetar Internațional și miniștrilor de finanțe din țările care fac parte din G20, de săptămâna viitoare.

Studiul a fost scris de către experți ai King’s College London și Universității Naționale Australiene. „Criza economică are potențial să fie chiar mai severă decât criza sanitară”, a spus profesorul australian Christopher Hoy.

Raportul, care estimează că între 400 și 600 de milioane de oameni se vor situa sub pragul sărăciei, va pune în pericol ținta ONU de eradicare a sărăciei până în 2030.

„Constatările noastre sugerează importanța extinderii măsurilor sociale în țările în curs de dezvoltare cât mai curând posibil și, la nivel mai larg, acordată o atenție mult mai mare a impactului COVID-19 în aceste țări”, a adăugat profesorul britanic Andy Sumner, potrivit Digi.24.

Apel pentru ștergerea datoriilor

La începutul acestei săptămâni, peste 100 de organizații internaționale au cerut ștergerea datoriilor din acest an pentru țările aflate în curs de dezvoltare, care ar duce la o reducere a poverii financiare de circa 25 de miliarde de dolari.

Imagine de Ben Kerckx de la Pixabay