Anunț important pentru toți românii! S-a schimbă modelul declarației pe proprie răspundere

Publicat: 18/04/2020 | 16:56

Românii trebuie să fie atenți, un nou model de declaraţie pe proprie răspundere a intrat în vigoare, din 15 aprilie.

Epidemia de coronavirus continuă să facă victime în România. Pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 și pentru a diminua numărul de cazuri a fost instaurată starea de urgență, care presupune restrângerea exercițiului mai multor drepturi şi libertăți ale cetățenilor. (CITEȘTE ȘI: REVOLTĂTOR! CUM ARATĂ MICUL DEJUN PENTRU PACIENŢII CU COVID-19 DE LA SPITALUL JUDEŢEAN NEAMŢ: „BĂTAIE DE JOC!”)

Aşadar, pentru a putea ieși din casă fiecare om trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere în care să motiveze de ce a părăsit domiciliul. Acum, în această declarație trebuie trecută adresa unde cetățeanul domiciliază efectiv, dacă aceasta nu coincide cu adresa prevăzută în cartea de identitate. (VEZI ȘI: SCRISOAREA EMOȚIONANTĂ A RAMONEI, FETIȚA DINTR-UN CENTRU DE PLASAMENT: ”DRAGĂ COVID-19, TE ROG…”)

În România relaxarea măsurilor de restricție încă nu este posibilă având în vedre că specialiștii avertizează că vârful acestei crize medicale ar putea fi atins la 7-10 zile după Sărbătorile Pascale.

În prezent, au fost confirmate 8.418 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care 417 și-au pierdut viața.

Noul model de declarație pe propria răspundere şi adeverinţa angajator

Adeverință angajator