Anunț important pentru pensionari! În ce condiții sunt obligați să depună Declarația Unică la ANAF

Publicat: 11/01/2021 | 17:14

Și în 2021, pensionarii sunt nevoiți să completeze declarația unică la ANAF, dacă obțin venituri din activități independente, în afara pensiei pe care o primesc de la stat.

Decizia este una care le vizează pe persoanele trecute de vârsta legală de pensionare și care au mai multe surse de venit. Aceștia trebuie să depună o declarație fiscală după care să își achite dările la stat. Românii ieșiți la pensie care au realizat sume de bani suplimentare în fiecare lună, în anul 2020, trebuie să depună declarația unică în anul 2021. Termenul limită pentru această operațiune este 25 mai 2021, potrivit avocatnet.ro.

Pensionarii trebuie să depună o declarație unică la ANAF dacă realizează venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală (cu excepția celor pentru care impozitul se reține la sursă), cedarea folosinței bunurilor (chirii), activități agricole  pentru care venitul net se stabilește în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare sau venituri din alte surse pentru care există obligația depunerii acestei declarații.

Declarație Unică ANAF