Anunț important din partea specialiștilor. Ce legume și fructe trebuie să mănânci, dacă ai coronavirus

Publicat: 08/12/2020 | 16:46

Infectarea cu noul coronavirus se manifestă diferit de la o persoană la alta. În timp ce unele experimentează simptome extrem de ciudate, altele sunt mai norocoase și contractează tulpina care le dă cea mai ușoară formă a infectării. 

Specialiștii au făcut un anunț de ultim moment cu privire la fructele și legumele pe care le poți consuma, dacă ai coronavirus.

Potrivit informațiilor oferite de cercetătorii de la Imperial College London, în urma unui studiu efectuat recent, aceștia au anunţat că unele alimente au proprietăţi antivirale. Este vorba despre fructele de pădure (în special coacăze negre, merişor şi afine), mere, portocale, lămâi, varză, broccoli, ceapă, usturoi, pătrunjel şi fasole.  De asemenea, medicamentele obişnuite utilizate pentru combaterea tulburărilor cardiovasculare şi metabolice precum simvastatina, atorvastatina şi metformina, ar putea fi utilizate şi împotriva COVID-19.

”Deşi, pe bună dreptate, se pune mult accent pe descoperirea unui vaccin pentru COVID-19, preocuparea noastră este de a găsi modalităţi prin care să putem ajuta oamenii care au contractat virusul, reducând fie durata, fie gravitatea bolii. Pentru pacienţii care nu necesită internare există nevoia unui tratament inovator şi rentabil care poate fi administrat în afara spitalului. Ne aşteptăm ca strategiile nutriţionale bazate pe alimente bogate în fitoelemente să ofere o soluţie nouă în acest sens” spune Dr. Kirill Veselkov de la Departamentul de Chirurgie şi Oncologie al Imperial College London.

Coronavirus în România, 8 decembrie

Până astăzi, 8 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 416.797 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.293.672 de teste. Dintre acestea, 29.151 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 19.176 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.975 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 249 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 8 decembrie.