Anunț important din partea premierului Ludovic Orban: „Bolnavii cu COVID-19 asimptomatici vor putea fi tratați acasă”

Publicat: 12/10/2020 | 13:37

Pe fondul creșterii numărul de cazuri noi coronavirus și a supraaglomerării unităților sanitare, premierul Ludovic Orban a anunțat că autoritățile analizează legislația privind carantinarea.

Concret, executivul își dorește modificarea legii 136 astfel încât pacienții cu COVID-19 care nu au simptome să poată fi tratați la domiciliu.

Citește și: Medicii de familie cer demiterea unui dintre consilierii lui Ludovic Orban. Declarațiile revoltătoare făcute de Virgil Guran

„A crescut numărul de cazuri. Dacă toți cei infectați se duc la spital, există un timp de așteptare… Ieri la DSP aveam 150 de persoane cu COVID care încă nu aveau acces și trebuiau programate în 24 de ore pentru analize. Celor care nu au simptome poate să li se facă evaluarea stării de sănătate fără să meargă la spital. Dacă nu au unde să se izoleze, pot solicita să meargă la spital. Dar sunt foarte mulți care preferă să stea acasă”, a afirmat Ludovic Orban.

Mai mult, Ludovic Orban a anunţat, luni dimineaţă, că va propune interzicerea evenimentelor private, întrucât organizatorii şi participanţii la astfel de evenimente sociale nu respectă numărul maxim de persoane prevăzut de lege în condiţii de pandemie iar evenimentele, în sine, reprezintă o modalitate principală de transmitere a coronavirusului.

Coronavirus România, 12 octombrie

Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

118.912 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. D

Mai mult, în intervalul 11.10.2020 (10:00) – 12.10.2020 (10:00) au fost raportate 56 de decese (37 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vaslui și București.

Nu rata: Un nou studiu atrage atenția oamenilor. Coronavirusul poate rezista până la 28 de zile pe ecranul telefonului și 4 săptămâni

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Citește și...