Anunț de ultimă oră! Vor fi noi restricții în magazine, în perioada sărbătorilor de iarnă

Publicat: 10/12/2020 | 11:13

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu și Primarul General, Nicușor Dan, vor adopta vineri noi măsuri legate de activitatea mall-urilor şi supermarket-urilor, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Marți și miercuri, Capitala a înregistrat cele mai multe îmbolnăviri din cauza coronavirusului – 1946.  Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este în creştere în Bucureşti – 6,77. Zece localități de lângă București se află în continuare în carantină: Otopeni, Corbeanca, Popești Leordeni, comuna Berceni, Clinceni, Bragadiru, Chiajna, Dobroiești, Măgurele și Mogoșoaia.

Noile restricții ce ar putea fi adoptate prevăd obligativitatea dezinfectării la intrarea în mall-uri, intrarea și ieșirea pe fluxuri diferite și limitarea numărului de clienţi, din pricina faptului că populaţia s-a relaxat în ultima perioadă, potrivit Prefecturii București.

”Respectarea cu stricteţe a normelor şi restricţiilor aflate deja în vigoare este tocmai pentru a evita impunerea sau adoptarea altor măsuri mai severe sau mai stricte. Deci încercăm, atât timp cât în spaţiul juridic există norme, restricţii, să verifcăm respectarea acestor norme existente deja. Eventual, gradual. Dar deocamdată noi am comunicat – tocmai pentru evitarea impunerii de noi măsuri de restricţii severe.

Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea acestor controale care să vizeze respectarea normelor existente deja tocmai pt ca s-a constatat o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor dar şi o relaxare din partea populaţiei”, a declarat Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefectului Capitalei.