Anunț de ultimă oră! Ordonanța de urgență care permite amânarea ratelor este gata! Câte luni o să fie păsuiți românii

Publicat: 25/03/2020 | 21:26

Ordonanţa de urgenţă care permite amânarea ratelor este gata. Urmează ca guvernul să decidă mâine dacă aceasta o să fie adoptată sau nu.  Dacă ordonanța o să primească undă verde, românii o să fie scutiți nouă luni de plata ratelor.

Astfel, amânarea ratelor se va face la cerere, de la distanţă, prin telefon sau online, şi, cel mai probabil, durata contractuală a creditului va fi extinsă. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! TOȚI BUCUREȘTENII VOR FI TESTAȚI PENTRU CORONAVIRUS)

Mâine o să fie publicate și condiţiile în care cetățenii pot apela la această amânare a plăților. Specialiştii, însă, ne sfătuiesc să plătim în continuare ratele dacă ne permitem. Mai ales că prin scăderea dobânzii-cheie şi a indicelui Robor, ratele vor scădea. (VEZI ȘI: NOI PRECIZĂRI DESPRE SITUAȚIA ALARMANTĂ DE LA SPITALUL DIN SUCEAVA! NELU TĂTARU: „ÎN ACEST MOMENT E CEA MAI FIERBINTE ZONĂ DIN ROMÂNIA”)

Noi măsuri economice pe fondul epidemiei de coronavirus

Florin Cîţu a declarat că Banca Naţională şi sistemul bancar au fost de acord cu propunerea. Însă până ordonanța o să fie adoptată, românii care sunt în imposibilitate de plată nu mai ajung pe lista rău-platnicilor, decizia a fost luată ieri de BNR.

Banca Naţională a mai anunțat că ratele ar urma oricum să scadă, având în vedere indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei, care a scăzut miercuri la 2,60%, nivel la care era în urmă cu doi ani.