Anunț de ultimă oră! Lista cu „zonele roșii” a fost actualizată. Cetățenii români care vin din aceste 12 țări intră în carantină

Publicat: 02/04/2020 | 16:41

Lista zonelor roșii, pentru care este necesară carantina instituţionalizată timp de 14 zile, a fost actualizată joi, numărul ţărilor ajungând la 12.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, ţările considerate „zone roşii” din cauza numărului mare al cazurilor de coronavirus sunt: Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia. (CITEȘTE ȘI: CÂND SE VA ÎNCHEIA STAREA DE URGENȚĂ? MEDICUL RAFILA A FĂCUT ANUNȚUL: ”DUPĂ DATA DE …)

Toți cetăţenii români care se întorc din aceste ţări vor intra în carantină instituţionalizată timp de 14 zile. Este important de menționat că lista actuală intră în vigoare de la data de 3 aprilie, ora 00,00, se arată în documentul publicat pe site-ul INSP. (VEZI ȘI: IOHANNIS, DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN CAZUL ”SPITALULUI MORȚII”: I-A TRIMIS PE ORBAN ȘI PE TĂTARU LA SUCEAVA! CE SE VA ÎNTÂMPLA LA ORA 16:00)

Până acum, pe această listă se aflau Italia, Franța, Germania, Spania și Iran.

De asemenea, pentru categoria „zone galbene” se arată că orice persoană care sosește dintr-o călătorie internaţională trebuie să intre în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Până în prezent, la nivel mondial au fost confirmate 956,588 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și s-au înregistrat 48,583 de decese.