Anunț de ultimă oră în județul Neamț! Masca de protecție devine obligatorie în aer liber. Decizia intră în vigoare de miercuri

Publicat: 03/08/2020 | 18:32

Epidemia de coronavirus continuă să se extindă în România. În fiecare zi se înregistrează peste 1.000 de noi cazuri de persoane infectate, iar spitale sunt pline. În acest context, în fiecare județ se iau noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Astfel, în județul Neamț s-a decis obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber.

De miercuri, 5 august, ora 6:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în aer liber, pe raza județului Neamț de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani. Astfel, în urma decizie zonele în care vor fi purtate aceste măști de protecție sunt: piețele, târgurile, oboarele, evenimentele în aer liber, obiectivele turistice, lăcașurile de cult turistice și ecumenice. (CITEȘTE ȘI: O TÂNĂRĂ A FOST BĂTUTĂ DE FOSTUL CONCUBIN PE O STRADĂ DIN TÂRGU-NEAMȚ. UN BĂIAT DE 22 DE ANI, AFLAT ÎN ZONĂ, A INTERVENIT S-O AJUTE, IAR AGRESORUL L-A ÎNJUNGHIAT)

De asemenea, în cadrul deciziei sunt prevăzute și zone în care masca de protecție nu este obligatorie. Prefectul George Lazăr a declarat că nu se impune masca în parc, în ștrand, pe stradă sau alte zone de agrement, doar în zonele precizate mai sus.

Amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei

De la regula purtării măștii de protecție în aer liber mai sunt exceptați lucrătorii care depun muncă fizică intensă în spații unde temperaturile sunt foarte mari sau umiditatea este foarte mare. Mai mult, pentru nerespectarea acestei măsuri, amenzile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei. (VEZI ȘI: ȘEFUL ISU NEAMȚ A MURIT. GENERALUL IOAN NIȚICĂ A FOST GĂSIT FĂRĂ SUFLARE DE FIUL SĂU)

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Astăzi, față de ultima raportare au fost înregistrate 823 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Până în prezent, în România, au decedat 2.432 de persoane.