Anunț de ultimă oră de la Matei Balș: Medicii au comunicat rezultatele testelor coronavirus

Publicat: 29/02/2020 | 12:32

Au fost anunțate rezultatele analizelor angajaților firmei din Craiova de la care italianul infectat cu coronavirus a închiriat o mașină! Medicii de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș au descoperit că, în urma analizelor, aceștia nu sunt infectați.

Angajaţii firmei din Craiova de la care a închiriat maşina italianul bolnav de coronavirus, aflați în carantină într-un spaţiu special, nu sunt infectați cu noul coronavirus. De asemenea, medicul din Rimini aflat la Craiova, care a avut contacte cu italianul bolnav, nu a fost diagnosticat cu COVID-19, au informat autorităţile. (CITEȘTE ȘI: CARMEN HARRA, DESPRE CORONAVIRUS: “ESTE PERICULOS! POATE COLAPSA PLĂMÂNII, INIMA… ” CUM CREDE CELEBRA PREZICĂTOARE CĂ SE VA ÎNCHEIA SITUAȚIA)

„Din probele transmise către Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”au fost finalizate șase teste: două persoane din Sadova, cei doi angajați ai firmei de închirieri, medicul din Rimini și încă un contact bărbat. Toate cele șase teste efectuate au rezultate negative. Așadar, la data și ora prezentului comunicat nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu virsul COVID-19 în județul Dolj”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Prefecturii Dolj, potrivit stiripesurse.ro.

20 de persoane sunt în carantină, în județul Dolj. (NU RATA: 3 ROMÂNI SUSPECȚI DE CORONAVIRUS, IZOLAȚI ÎNTR-UN SPITAL DIN REPUBLICA DOMINICANĂ)

Cum se simte femeia din Timișoara, depistată pozitiv

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a anunțat că femeia depistată pozitiv cu coronavirus și internată vineri la respectiva unitate medicală se simte mai bine, în condițiile în care în cursul nopții a avut stări febrile.

”Pacienta este bine. Azi noapte a prezentat un puseu de subfebrilitare 37,6 dar dimineaţa la trezire a fost afebrilă. Mai tuşeşte uscat şi nu prezintă simptome de insuficienţă respiratorie”, a declarat Virgil Musta. (VEZI AICI: CORONA 100M, APLICAȚIA CARE ÎȚI ARATĂ CÂT DE APROAPE EȘTI DE O PERSOANĂ INFECTATĂ CU CORONAVIRUS)

Femeia de 38 de ani, din Timişoara, care recent s-a întors din Italia, din zona oraşului Bergamo, a fost depistată vineri cu coronavirus. Joi aceasta s-a prezentat la Urgenţele Spitalului de Boli Infecţioase pentru analize, iar medicii i-au recomandat autoizolarea în locuinţă până la rezultatul testului.

Imediat după ce testul a fost pozitiv, în cursul zilei de vineri, femeia a fost dusă la spital cu un transport special.