Anunț de ultimă oră! Avocații, notarii și executorii judecătorești, scutiți de plata utilităților și a chiriei pe durata stării de urgență

Publicat: 06/04/2020 | 22:25

În contextul epidemiei de coronavirus și a stării de urgență, care îngreunează desfășurarea normală a lucrurilor și care a stagnat unele activități au fost luate mai multe măsuri economice şi fiscal-bugetare pentru a îi ajuta pe oameni.

Astfel, Guvernul a aprobat, luni, o hotărâre prin care stabilește unele norme pentru amânarea obligaţiei de plată a facturilor la utilităţi şi chirie pentru avocaţi, notari publici şi executori judecătoreşti, pe perioada stării de urgenţă, a anunțat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. (CITEȘTE ȘI: ALEGERILE LOCALE SE AMÂNĂ! MANDATUL ALEȘILOR LOCALI VA FI PRELUNGIT PÂNĂ LA FINALUL ANULUI)

„A fost adoptată o hotărâre de guvern pentru implementarea normelor de aplicare a prevederilor din OUG 29 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare. În speţă, vorbim despre exceptarea unor profesii pe perioada stării de urgenţă de la plata utilităţilor şi a chiriei, amânarea obligaţiei de plată a acestor facturi pentru profesiile din domeniul juridic care sunt obligate să nu-şi întrerupă activitatea în această perioadă, respectiv avocaţi, notari publici şi executori judecătoreşti”, a declarat Ionel Dancă.

(VEZI ȘI: DEZASTRUL AMERICAN! URMEAZĂ VÂRFUL EPIDEMIEI ÎN STATELE UNITE! UN OM MOARE LA FIECARE NOUĂ MINUTE ÎN SPITALELE)