Anunț de ultim moment din partea ING. Ce se întâmplă, de fapt, cu creditele și ratele românilor la această bancă

Publicat: 19/03/2020 | 14:49

ING a decis, în contextul crizei provocate de noul coronavirus, să amâne cu două luni plata ratelor clienților persoane fizice care sunt afectați de pandamie. Aceștia trebuie să solicite în mod direct sprijin de la angajați.

Concret, durata creditului va fi extinsă în concordanță, pentru a păstra același nivel pentru ratele lunare, au adăugat reprezentanții băncii. „Pentru clienții persoane fizice care resimt un impact direct și de durată prin circumstanțe ca pierderea locului de muncă sau probleme grave de sănătate, vom proceda ca întotdeauna în astfel de situații, cu grijă și responsabilitate, încercând să găsim pentru fiecare caz în parte soluția potrivita reeșalonării creditului”, se arată într-un comunicat.

Ce se întâmpla cu IMM-urile

Totdată, pentru MM-uri și micro-companii se va înlesni aprobarea reînnoirii pe 3 luni a facilităților de finanțare a capitalului circulant, fără a fi nevoie să se prezinte la bancă. Această măsură se aplică doar clienților cu scadență la facilitățile de credit în următoare 3 luni și care nu se află deja în proces de remediere sau de restructurare a creditelor existente.

„Pentru IMM-uri și micro-companii, care se preocupa de două ori mai mult în aceste zile – și pentru familia lor și pentru afacerea lor – vom înlesni aprobarea reînnoirii pe 3 luni a facilităților de finanțare a capitalului circulant, fără a fi nevoie ca ei să se prezinte la bancă. Măsura se aplică clienților cu scadență la facilitățile de credit în următoarele 3 luni și care nu se află deja într-un proces de remediere sau de restructurare a creditelor existente. În cazul unei afectări semnificative a businessului în contextul pandemiei COVID-19, în care măsura de mai sus nu este suficient de acoperitoare, rugăm clienții aflați într-o astfel de situație să ne contacteze, pentru a identifica cele mai potrivite soluții.”

Și Banca Transilvania a luat aceleași măsuri

Banca Transilvania a fost prima care, în contextul Covid-19, a decis amânarea ratelor. Reprezentanţii unității au comunicat într-un mesaj transmis clienţilor care deţin astfel de carduri următoarele:

„Dorim să te scutim de drumuri la bancă şi extindem perioada de graţie la cardul tău (..) până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligaţie de plată în lunile martie şi aprilie. Prima obligaţie de plată o vei avea între 1 şi 25 mai, aşa cum vei regăsi informaţiile în extrasul de cont.”

De asemenea, CEC Bank este prima bancă din România care va anunța, la începutul săptămânii viitoare, suspendarea plății ratelor la toate creditele, timp de o lună, pentru toți clienții persoane fizice. Amânarea la plată va fi acordată, în contextul epidemiei de coronavirus, atât pentru credite de nevoi personale, cât și pentru credite imobiliare / ipotecare și pentru carduri de credit.