Anunț de la ”Matei Balș”: Atenție cu testele de coronavirus și anticorpi luate de pe net!

Publicat: 03/05/2020 | 14:13

Medicul Adrian Marinescu, de la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, trage un semnat de alară! Este vorba despre testele pentru coronavirus și anticorpi vândute pe internet. (CITEȘTE ȘI: ADRIANA ȘI SERGIU, DOI TINERI POLIȚIȘTI, AU SALVAT O FEMEIE CARE A VRUT SĂ-ȘI IA VIAȚA. ”PRINDE-O DE MÂNĂ ȘI HAI SĂ O SCOATEM AFARĂ! TRĂIEȘTE, DAR…” MESAJUL DE PE FACEBOOK ESTE TULBURĂTOR)

Astfel, conform medicului specialist, acestea ar putea să dea rezultate neconforme cu realitatea. El a avertizat că testele rapide pot da rezultate greșite, din cauză că românii nu știu să le manevreze corect. Astfel, rezultatele negative pot fi, de fapt, pozitive.

Bilanțul infectărilor cu virusul COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a transmis ultimele informații despre situația COVID-19 din România. Astfel, numărul persoanelor infectate a ajuns la 13.163. (CITEȘTE ȘI: MARCEL VELA, NEMULȚUMIT DE GRILA DE SALARIZARE A POLIȚIȘTILOR: ”UNUL CARE PĂZEȘTE UN PARC ARE 8-9.000 DE LEI, ALTUL CARE-ȘI RISCĂ VIAȚA, JUMĂTATE!”)

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 13.349 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 184 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

NU RATA: MESAJUL PREMIERULUI LUDOVIC ORBAN PENTRU JURNALIȘTI: ”AM DECIS, ÎN ACEST SENS…”

Până astăzi, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 780 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea și Călărași, au decedat.