Anunț bulversant de la ANM. Mase de aer tropical intră în România. Temperaturi anormale în următoarele zile

Publicat: 21/01/2020 | 08:32

Meteorologii au făcut un anunț de ultimă oră cu privire la starea vremii. Potrivit informațiilor oficiale oferite de ANM, se pare că nici luna ianuarie nu ne va aduce zăpadă și, mai mult de atât, se vor înregistra temperaturi mult mai ridicate decât este normal, în această perioadă, din cauza unui val de aer tropical care va intra în România. 

Deși în calendare am trecut cu puțin de jumătatea iernii, temperaturile înregistrate în ultima perioadă în România ne duc, mai degrabă, cu gândul la primăvară. ANM informează că iarna nu se grăbește deloc să vină în România. Deși s-a spus în repetate rânduri că luna ianuarie va aduce frig și ninsori, se pare că se întâmplă fix invers. Astfel, în perioada 20 ianuarie – 3 februarie se vor înregistra temperaturi mult mai mari decât este normal, în aceată perioadă și ne vom „confrunta” cu o apariția primăverii mult mai devreme decât era preconizat.

Specialiștii sunt de părere că în zilele ce urmează, în România se vor înregistra temperaturi mult mai ridicate decât este normal. Se pare că totul se întâmplă din cauza unui val de aer tropical, care va lovi cu putere țara noastră și va face din iarnă, o primăvară în toată regula. Mai multe mase de aer tropical vor lovi mai multe regiuni din țară, însă în zonele montane și submontane sunt așteptate, în continuare, temperaturi scăzute și ninsori slabe, pe alocuri, după cum informează meteorologii.

Anticiclonul Azoric, adică un nucleu de aer cald va pătrunde în România, făcând ca temperaturile să crească anormal de mult, așa că în următoarea perioadă trebuie să ne așteptăm la o primăvară în toată regula. Mai mult, se pare că luna ianuarie nu va aduce deloc zăpadă în România, după cum mai informează specialiștii ANM.

Nici în Capitală nu se vor înregistra temperaturi negative, iar în următoarele zile, meteorologii anunță că va fi extrem de cald și plăcut.