Anul acesta gala Premiilor Gopo se va organiza în aer liber. Evenimentul va avea loc pe 29 iunie

Publicat: 11/06/2020 | 22:06

Gala Premiilor Gopo, eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, a fost amânată, în contextul măsurilor de prevenție și restricțiilor impuse de evoluția epidemiei COVID-19. Pentru că riscul de contaminare nu mai este așa de mare a fost reprogramată pentru data de 29 iunie și se va organiza în aer liber.

Anul acesta gala Premiilor Gopo va avea loc la Verde Stop Arena și marchează prima ediție care se va desfășura în aer liber din istoria Galei, au anunțat organizatorii într-un comunicat pentru Libertatea(CITEȘTE ȘI: DANA ROGOZ, NOMINALIZATĂ LA PREMIILE GOPO. CARE ESTE LISTA VEDETELOR DE LA „OSCARURILE ROMÂNEȘTI”)

Cea de-a 14-a ediție a Galei Premiilor Gopo, evenimentul care celebrează și recompensează anual cele mai importante realizări cinematografice din România, a fost inițial programată la data 24 martie, dar, din cauza pandemiei de coronavirus, a fost reprogramată pentru 29 iunie.

Procesul de votare, care implică peste 600 de profesioniști din industria cinematografică, se va desfășura pe platforma pusă la dispoziție de organizatori.

„Industria cinematografică a fost profund afectată de criza economică generată în contextul pandemiei. Iar Gala Premiilor Gopo, care sărbătorește realizările cinematografiei românești din anul precedent, dorește să atragă atenția și asupra situației acestui domeniu important atât pentru cultura, cât și pentru economia românească.

 Evenimentul dedicat industriei cinematografice se va desfășura în condiții de maximă siguranță pentru participanți, în aer liber, respectând toate măsurile de protecție impuse de autorități”, a declarat Alexandra Boghiu, coordonator al Galei Premiilor Gopo.

Nominalizările pentru Premiile Gopo

Anul acesta filmele cu cele mai multe nominalizări sunt: “La Gomera”, care a adunat 13 nominalizări, “Heidi” cu 10 nominalizări, “Monștri.”, nominalizat de nouă ori, “Touch Me Not”, tot nouă nominalizări, “Parking” cu opt nominalizări și “Mo”,care a fost nominalizat de șase ori. (VEZI ȘI: GALA PREMIILOR GOPO, AMÂNATĂ DIN CAUZA EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS)

În cursa oficială pentru trofeul Gopo la Categoria “Cel mai bun film de lungmetraj” au intrat filmele: “Călătoria fantastică a Maronei” (r. Anca Damian), “La Gomera” (r. Corneliu Porumboiu), “Monștri.” (r. Marius Olteanu), “Parking” (r. Tudor Giurgiu) și “Touch Me Not” (r. Adina Pintilie).