Ansamblul Doina Gorjului este în doliu. Un instrumentist a murit de Covid 

Publicat: 30/12/2020 | 10:17

 

Lumea muzicii populare este în doliu. Un instrumentist din Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului” s-a stins din viață la 53 de ani. Fusese declarat vindecat de Covid-19 și externat din spital. 

Ștefan Mustățea a stat internat o bună perioadă de timp la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, din cauza virusului SARS-CoV2. În urma investigațiilor și a rezultatului testului PCR bărbatul se negativase și a fost externat. La scurt timp după ce a ajuns înapoi la familia lui, Ștefan Mustățea a decedat.  Muzicianul a lăsat în urma sa o soție și un băiat. Artistul va fi condus pe ultimul drum în ultima zi a anului, fiind înmormântat în Cimitirul Municipal din Târgu-Jiu.

VEZI ȘI: ” CROAȚIA ÎȘI NUMĂRĂ VICTIMELE ÎN URMA CUTREMURULUI. SUNT CEL PUȚIN 7 PERSOANE DECEDATE. ALTE DOUĂ SEISME AU AVUT LOC ASTĂZI

Artistul fusese internat de două ori din cauza Covid-19

Instrumentistul fusese infectat cu SARS-CoV2 de două ori. Afecțiunile pulmonare de care suferea au făcut ca Ștefan Mustățea să sufere o formă mai gravă a bolii. La auzul veștii tragice, colegii de la Ansamblul „Doina Gorjului” au postat un mesaj emoționant și plin de durere pe pagina lor de Facebook.

” Cu lacrimi în ochi și cu durere în suflet, împărtășim tuturor vestea tristă ce ne-a îngenunchiat în această dimineață: la numai 53 de ani, colegul și prietenul nostru DANIEL MUSTĂȚEA, FANE – așa cum îl știu toți câți l-au cunoscut, fără să ceară părerea nimănui, a părăsit „Doina Gorjului” spre a cânta, de astăzi înainte în Ceruri, alături de tatăl său, în ORCHESTRA ÎNGERILOR. O, Doamne, de ce ni l-ai luat?…

Venise în familia noastră încă din 2007, după ce activase în Fanfara Garnizoanei Târgu Jiu. Era un profesionist adevărat, asemenea tuturor absolvenților de școală militară de muzică. Avea un suflet mare cât muntele Parâng și-o generozitate cum rar ne este dat să întâlnim. Plângem cu toții și nu ne vine să credem că nu se mai poate face nimic decât să fim alături de familia sa și să-l rugăm pe Dumnezeu sa-l odihnească în pace! „  , au scris cei de la Ansamblul Folcloric Doina Gorjului pe pagina lor de Facebook.

Bărbatul era membru și al Fanfarei „Armonia” din Târgu Jiu

Anul acesta, artistul a devenit și membru al Fanfarei „Armonia” din Târgu Jiu.  Colegii din fanfara „Armonia” nau fost devastați de vestea primită și nu le vine să creadă că prietenul lor s-a stins din viață atât de devreme.

„Am fost devastat de vestea primită. Știam că este în spital cu unele probleme la plămâni, după ce suferise de COVID-19. Din ce am aflat, urma să plece săptămâna viitoare la o clinică din Târgu Mureș pentru a urma un tratament. Fane a fost un instrumentist desăvârșit, foarte apreciat de breasla noastră. A fost colegul nostru, atât la fanfara militară, dar, mai nou, și la fanfara «Armonia». A cântat alături de noi în vara trecută”, a declarat Gheorghe Enăştescu, liderul Fanfarei „Armonia”, potrivit igj.ro.

CITEȘTE ȘI: ” MEDIC DE LA INSTITUTUL MATEI BALȘ DIN CAPITALĂ, DEZVĂLUIRI DESPRE NOUA TULPINĂ A CORONAVIRUSULUI: ”NU AVEM DATE CĂ AVEM PACIENȚI CU NOUA TULPINĂ