ANPC a tăiat în carne vie! Trei piețe din Capitală au fost închise. MOTIVUL

Publicat: 16/04/2020 | 08:41

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a constatat în urma unui control că în mai multe piețe din Capitală nu sunt respectate normele pentru combaterea prevenirii virusului COVID-19 și a dispus suspendarea activității până la remedierea deficiențelor.

VEZI AICI: NOUL CORONAVIRUS BAGĂ CONSUMUL ÎN CARANTINĂ! CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ TRECE PANDEMIA DE COVID-19 ȘI AVEM FALIMENT DUPĂ FALIMENT?

Astfel, Piaţa Berceni Sud, Gorjului şi Titan 2-Miniş au fost închise de inspectorii de la ANPC, pe motiv că “nu era respectată distanţa dintre comercianţi, nu existau avertizări cu privire la respectarea distanţei sociale de 1,5 metri şi nici alte informări legate de Covid-19, inclusiv cele referitoare la prioritatea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani, în intervalul orar 11-13”.

CORONAVIRUS. O asistentă medicală de 28 de ani, însărcinată, a murit din cauza COVID-19. Miracol, bebeluşul său a supraviețuit

S-a dispus închiderea Pieţei Gorjului, precum şi a Pieţei Titan 2 – Miniş, până la remedierea neregulilor constatate, măsură dublată şi de sancţionarea operatorilor economici care deţin pieţele cu amenzi în valoare de 30.000 lei, toate acestea fiind cauzate de nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respecta distanţa socială dintre comercianţi, numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă, prezenţa dezinfectantelor la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor)”, se mai arată în comunicatul ANPC.

NU RATA: CARANTINĂ CU GÂNDACI ȘI MOLII, ÎNTR-UN HOTEL DIN GIURGIU. „CĂLCĂM PE EI, E PRĂPĂD, NE MĂNÂNCĂ DE VII…”

De asemenea, societatea care operează Piaţa Berceni Sud a fost amendată cu 10.000 de lei și, totodată, s-a dispus suspendarea activității până la remedierea deficienţelor.