ANN anunță un mai istoric în România. Luna mai nu va mai fi la fel

Publicat: 01/05/2020 | 11:07

Luna mai se anunță una așa cum nu s-a mai întâlnit! Meteorologii informează că vor avea loc schimbări de temperaturi pe toată durata celor 4 săptămâni. În timp ce unele regiuni vor găzdui temperaturi peste media acestei luni, altele vor avea temperaturi extrem de scăzute, însoțite de precipitații abundente. 

Meteorologii anunță că valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, iar în cele intracarpatice temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 27.04.2020 – 04.05.2020

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, iar în cele intracarpatice temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval.

CITEȘTE ȘI – ANM A MODIFICAT PROGNOZA! VINE VARA ÎN TOATĂ ROMÂNIA

Regimul pluvioemtric va fi local deficitar în sud-vestul țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de nord a teritoriului.

Săptămâna 04.05.2020 – 11.05.2020

Regimul pluviometric va fi excedentar, local în regiunie centrale, estice și sud-estice, iar în regiunile nord-vestice, vestice și sudvestice cantitățile, de apă vor fi deficitare.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-vestice.

Săptămâna 11.05.2020 – 18.05.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice și la munte.

Săptămâna 18.05.2020 – 25.05.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni în toată țara.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.