ANM, veste groaznică. Vine furtuna electrică în România

Publicat: 09/06/2020 | 09:58

Meteorologii vin cu vești proaste pentru români. Mai multe zone din țară sunt vizate, astăzi, de furtuni electrice și fenomene meteo periculoase. 

Mai multe zone din România se află sub cod portocaliu și galben de vreme rea și fenomene meteo severe. Specialiștii au făcut anunțul, așa că astăzi, 9 iunie, se vor înregistra furtuni electrice în majoritatea județelor din România. Potrivit informațiilor oferite de ANM, județele Covasna, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Caraș Severin, Brașov, Constanța și Harghita.

NU RATA – ANM A SCHIMBAT PROGNOZA! VREMEA O IA RAZNA DUPĂ CE A NINS ÎN MAI. UN VAL DE AER FIERBINTE ADUCE TEMPERATURI DE 31 DE GRADE

Mai multe județe din România, sub avertizare de furtuni electrice

„Studiu propriu despre posibilitatea furtunilor pentru data de 09.06.20
Dupa cum ne-am obisnuit din ultimul timp vremea in Romania ne aduce dupa-masa ploi sub forma de aversa insotite de fenomene electrice si grindina. Pentru ziua de maine situatia nu se schimba astfel ca pe dupa-masa ne asteptam la furtuni in Crisana Banat Transilvania, nordul Moldovei si prin Dobrogea. Acest mesaj nu vine sub forma de coduri, gri insemnand posibilitate redusa de furtuni, galben intre 20 si 50%, portocaliu intre 50 si 80%” a anunțat un specialist, pe Facebook.

 

Restul regiunilod in România, respectiv Mehedinți, Argeș, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Iași, Alba Iulia, Timișoara, Arad, Bihor, Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud.

În zonele menționate se vor semnala furtuni electrice, unele însoțite de grindină, vânt puternic și precipitații abundente, mai informează meteorologii.

La munte a nins ca în povești, la începutul verii

Asistăm la manifestări surprinzătoare ale vremii, la debutul verii, iar în multe zone ale țării au fost înregistrate chiar și temperaturi negative. La munte a nins din abundență, vântul a suflat cu putere, iar imaginile apărute în mass-media au părut desprinse din decorul hibernal al lunilor de iarnă. Meteorologii ne anunță, acum, că la sfârșitul acestei săptămâni vom trece în cealalată extremă.

CITEȘTE ȘI – ATENȚIONARE ANM: COD GALBEN DE VIJELII ȘI AVERSE! CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI

La Bâlea Lac, stratul de zăpadă a atins 1 metru, dar ne așteaptă temperaturi… de până la 31 de grade, chiar dacă vremea se va răci, apoi, din nou. Un val de aer fierbinte – venit din nordul Africii – va survola sudul și sud-estul Europei, afectând și România. Dar directorul ANM a anunțat că acest val de aer fierbinte se va întâlni cu o masă de aer rece, așa că temperaturile vor oscila.