ANM, informații de ultimă oră! Vremea o ia razna în luna martie: ce temperaturi ne așteaptă primăvara aceasta

Publicat: 29/02/2020 | 21:16

După câteva zile de ploi și vânt puternic în toată țara, meteorologii anunță că vremea o ia razna în luna martie! Razna în sensul bun, căci ne așteaptă o primă lună de primăvară cu temperaturi extrem de plăcute și fără fenomene meteo periculoase, după cum anunță specialiștii. 

Primăvara își face debutul în forță, astfel că ANM a transmis ultimele informații cu privire la starea vremii din luna martie. Ne așteaptă temperaturi extrem de ridicate și zile însorite. Cu toate acestea, avertizările meteo mai rămân în vigoare, pentru o perioadă, în ceea ce privește zonele montane și submontane. Iată cum va fi vremea în toate cele 4 săptămâni din luna martie!

În prima săptămână a lunii martie ne vom putea bucura de temperaturi extrem de ridicate în aproape toată țara, dar în special în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării,dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte, iar în restul țării, precipitațiile vor fi la cote normale pentru această perioadă, informează realitatea.net. 

În a doua săptămână a lunii martie ne vom putea bucura de primăvară în toată regula, căci ploile își vor face apariția numai în zonele de munte ale României, iar în restul regiunilor, doar pe alocuri. Temperaturile vor fi ridicate și plăcute, anunță meteorologii.

În a treia săptămână a lunii martie vom întâmpina temperaturi foarte plăcute ce vor ajunge chiar și până la 20-22 de grade, în unele regiuni ale țării. În regiunile extracarpatice, temperaturile o vor lua razna și vor fi cu mult mai mari decât este normal pentru această perioadă.

În ultima săptămână a lunii martie vom avea parte de ceva precipitații, dar temperaturile ridicate ne vor face să ne amintim de faptul că ne aflăm pe teritoriul primăverii. Se anunță o lună martie extrem de plăcută, mai menționează meteorologii.