ANM, în alertă. Luna aprilie 2020 nu va mai fi la fel în România. Ce temperaturi și ce fenomene meteo vor fi în București și în celelalte orașe

Publicat: 27/03/2020 | 12:03

Luna martie se apropie de final, însă la nivel meteorologic a prezentat destul surprize mai puțin plăcute. În decursul lunii, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis foarte multe coduri portocalii, galbene și chiar roșii, avertizînd asupra fenomenelor de vreme severă.

Nu este pentru orima oară când se întâmplă asta, directorul ANM specificînd că luna martie, în general, este una ”capricioasă” din acest punct de vedere. S-au înregistrat ninsori în multe regiuni ale țării, intensificări ale vîntului care au depășit chiar 100 km/h, iar nopțile au foarte reci, mercurul din temometre coborând sub zero grade Celsius.

În ceea ce privește luna aprilie, conform datelor furnizate până acum, temperatura maximă va ajunge până în jurul valorii de 19 grade Celsius, în prima jumătate a intervalului. Nu vor lipsi ploile, însă nu vor fi însemnate cantitativ. Sărbătorile Pascale vor avea parte de vreme bună, însă cerul va fi înnorat. Totuși, nu sunt anunțate, cel puțin deocamdată, precipitații, după cum se poate observa în tabelul de mai jos. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 3-4 grade Celsius, anunță meteorologii.

Cea de-a doua jumătate a lui aprilie aduce temperaturi maxime care se vor situa în jurul a 20 de grade Celsius, în vreme ce temperaturile minime vor ajunge până la 5 grade Celsius. Spre sfârșitul lunii vor apărea și ploile, însă regimul pluviometric, comparat cu anii anteriori, nu va fi excedentar.

(CITEȘTE ȘI: ANM FACE PRECIZĂRI DE ULTIMĂ ORĂ. CUM VA FI, DE FAPT, VREMEA DE PAȘTE. PROGNOZA PENTRU INTERVALUL DE 18 – 21 APRILIE)