ANM, în alertă! 33 de grade Celsius în martie – cea mai mare temperatură istorică din România

Publicat: 28/02/2020 | 11:16

Luna martie se apropie cu pași repezi, iar românii așteaptă cu nerăbdare primăvara. Meteorologii ne anunță că iarna va mai avea unele răbufniri de orgoliu, însă – în general – vremea va fi frumoasă, în pofida unor coduri galbene emise pentru anumite zone ale țării.

Bucureștenii au avut parte doar de o singură noapte în care a nins, iar ultimele zile ale lui februarie  – dincolo de câteva ploi răzlețe și intensificări ale vântului – se dovedesc a fi darnice în ceea ce privește temperaturile înregistrate. Conform statisticilor realizate de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, temperatura maximă înregistrată, în țara noastră, în luna martie, a fost de 33 de grade Celsius. S-a întâmplat în anul 1952, la stația meteorologică Odobești.

Și, ținând cont de faptul că lunile ianuarie și februarie ale acestui an s-au situat – la nivelul temperaturilor – peste valorile normale pentru această perioadă a anului, ANM este în alertă fiindcă nu ar fi exclus ca luna martie a anului 2020 să depășească maximul istoric din 1952.

Totodată, meteorologii ne anunță că vremea se află într-un proces de încălzire, primele zile ale lunii martie putând oferi de până la 19 grade Celsius. În multe zone ale țării, regimul pluviometric va fi deficitar, mai transmit specialiștii ANM.