ANM, avertizări meteo de ultimă oră! Se schimbă vremea radical în România

Publicat: 05/03/2020 | 10:30

Se schimbă vremea radical în România! ANM a emis avertizări meteo de ultimă oră și se pare că mai multe regiuni din țară sunt vizate de fenomene periculoase. Mai exact, ploile pun stăpânire pe țara noastră și se vor manifesta pe toată durata zilei de azi, 5 martie. 

Meteorologii au emis avertizări de ultimă oră! Azi, în România se vor înregistra ploi abundente în majoritatea regiunilor și, potrivit datelor ANM, și vântul va fi simțit în anumite zone.

Potrivit ANM, cerul va avea înnorări temporare accentuate și va ploua, pe parcursul zilei de astăzi, mai ales în regiunile vestice și sud-vestice, mai apoi și în cele centrale. În restul țării, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată și se vor înregistra temperaturi destul de mari. Cu toate acestea, spre seară și noaptea local va ploua. Precipitațiile vor avea un caracater de aversă și se vor semnala, de asemenea, descărcări electrice. Meteorologii mai anunță că precipitațiile vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 25-35l/mp.

Tot ploi se vor înregistra și la munte, lucru ce va favoriza topirea stratului de zăpadă. În zonele montane și submontane, vântul va avea intensificări mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 50-70 km/h.
Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și maxim 14 grade în Banat și în Crișana și în jurul a 20 de grade în Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 și 7 grade.