ANM, avertizări meteo cu efect imediat! Mai multe județe din România, sub cod portocaliu de precipitații și vreme severă

Publicat: 04/02/2020 | 11:03

ANM a făcut un anunț de ultimă oră! Mai multe județe din România se află sub cod portocaliu de vreme severă și sunt așteptate precipitații însemnate. Avertizarea este în vigoare până la ora 23:00, anunță specialiștii. 

Deși din punct de vedere calendaristic am trecut de jumătatea iernii, se pare că vremea ne joacă feste. Temperaturile ne păcălesc, de la o zi la alta, iar în ultima perioadă, în mai multe regiuni din România s-au înregistrat temperaturi extrem de mari pentru această perioadă. În weekend, în marea majoritate a județelor din țară, în termometre au fost chiar și 20 de grade Celsius, dar se pare că lucrurile se schimbă radical.

Potrivit informațiilor de ultimă oră emise de ANM, mai multe județe se află, până la ora 23:00, sub cod portocaliu de vreme severă. Meteorologii anunță că se vor înregistra precipitații însemnate, dar și vânt puternic.

Meteoromania.ro informează că în zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp. Avertizarea este în vigoare până astăzi, la ora 23:00. De asemenea, este posibil să se înregistreze și vânt puternic. 

Mai mult, regiunile intracarpatice sunt sub cod galben de vreme severă. Aici, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp, mai anunță sursa citată. Avertismentul este în vigoare până pe 5 februarie, la ora 8:00.