ANM, avertizare de vreme severă imediată! Lista orașelor din România afectate

Publicat: 20/12/2019 | 09:28

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, mai multe coduri galbene pentru următoarele ore. Se circulă în condiții de ceață densă pe A1 Sibiu – Deva, Autostrada Soarelui și A4 Ovidiu – Agigea, dar și pe mai multe drumuri județene.

Porturile Constanța Nord și Constanța Sud sunt închise, anunță și centrul Infotrafic. Ceața densă reduce vizibilitatea în trafic – pe alocuri – sub 50 de metri pe drumuri din județele Bacău, Neamț, Vaslui, Brăila, Ialomița, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Cluj, Mureș și Harghita.

Totodată, se circulă în condiții de ceață densă – vizibilitatea fiind redusă până la 100-150 de metri – și pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva pe tronsonul kilometric 238 (Sibiu) -391 (Orăștie), A2 București – Constanța și A4 Ovidiu – Agigea. În portul Constanța Sud Agigea au fost reluate manevrele pentru transportul maritim și fluvial, însă în porturile Constanța Nord și Constanța Sud au fost închise manevrele pentru transportul fluvial. La această oră, sub avertizare cod galben de ceață sunt Capitala și judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanța, Tulcea, Botoşani, Iaşi, Bacău, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Vaslui, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Cluj, Mureş și Harghita.

Cod galben de ceață și burniță

Noile alerte ANM Bucureștiul și 7 județe. Conform ANM, până la ora 9.00, în București și judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanța, Tulcea, Botoşani, Iaşi se va semnala ceaţă şi vizibilitate scăzută – local – sub 200 de metri.

În Bucureşti se anunță și burniță slabă. Sub avertizări cod galben rămân, de asemenea, până la ora 9.00 în judeţele Botoşani, Bacău, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Vaslui, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov și Teleorman, unde se semnalează ceaţă şi vizibilitate scăzută, local, sub 200 de metri. De asemenea, ceață e, până la ora 8.00, și în județele Cluj, Mureş și Harghita