ANM, avertizare de vreme severă imediată! Fenomene meteo periculoase începând cu ora 18:00

Publicat: 02/02/2020 | 16:46

Una caldă, una rece! Deși ne aflăm în plină iarnă, din punct de vedere calendaristic, se pare că vremea continuă să ne joace feste și să treacă de la o extremă la alta. Meteorologii au făcut un anunț de ultimă oră cu privire la fenomenele meteo periculoase ce urmează să lovească mai multe regiuni din România, în următoarele ore. 

Specialiștii ANM anunță că în 27 de județe din România se vor înregistra precipitații, dar și intensificări ale vântului, îndeosebi în zonele montane. Meteorologii au declarat cod galben de fenomene severe. Astfel, ANM anunță că în intervalul 2 februarie ora 18:00 – 3 februarie, ora 20:00, în zonele montane este declarat cod galben de intensificări ale vântului, dar și precipitații sub formă de ninsoare.

Meteorologii anunță că tot în zonele montane se vor înregistra precipitații sub formă de ploi ce vor depăşi pe arii restrânse 20 – 25 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp și se vor localiza îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni. Specialiștii informează că și în zonele intracarpatice se vor înregistra ploi moderate cantitativ.

Meteorologii au declarat cod galben în următoarele județe: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.