ANM, avertizare de ultimă oră. Alertă de ninsoare și viscol și 10 județe din România – cod portocaliu de vreme rea

Publicat: 27/12/2020 | 18:08

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi atenţionări noi cu privire la modul în care se vor desfășura fenomenele meteo extreme. Mai exact, în 10 județe din România este cod portocaliu de ninsori şi viscol, pentru zonele montane.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, judeţele vizate de codul portocaliu sunt Alba, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj şi Vâlcea. Atenționarea este în vigoare până la ora 20, iar în intervalul menționat se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii, în zonele de munte ale judeţelor Alba, Braşov şi Sibiu, la peste 1.800 de metri.

ANM mai informează că tot până la ora 20:00, în judeţele Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, la peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h. În plus, aici va ninge.

Și în județele Caraş-Severin şi Hunedoara, zonele montane, la înălţimi mai mari de 1.800 de metri, până la ora 20:00, se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 120-130 km/h, asociate cu viscol puternic şi vizibilitate redusă.

De asemenea, în judeţele Gorj şi Vâlcea, tot la cote mai mari de 1.800 de metri, se vor produce, până la ora 20:00, intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de peste 100-120 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Și aici vor fi precipitații sub formă de zăpadă.