ANM, avertizare de ultimă oră. A fost emis cod galben pentru mai multe zone ale țării: ”Descărcări electrice, vijelii și…”

Publicat: 07/06/2020 | 11:11

Vreme capricioasă în prima săptămână a lunii iunie, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu doar câteva minute, o ”avertizare generală” pentru mai multe zone ale țării.

De asemenea, specialiștii ANM au emis și o ”prognoză specială” pentru municipiul București.

Atenționare meteorologică – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 iunie, ora 13:00 – 07 iunie, ora 21:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în nord-vestul țării și în zona Munților Apuseni instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. (CITEȘTE ȘI: ANM A EMIS PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE PATRU SĂPTĂMÂNI! TEMPERATURI RIDICATE ÎN LUNA IUNIE)

Informare meteorologică – Interval de valabilitate: 07 iunie, ora 13:00 – 09 iunie, ora 06:00

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de duminică (7 iunie) în regiunile vestice, nord-vestice, local în cele centrale și sudice, precum și în zonele de munte, iar luni (8 iunie), îndeosebi în vestul și nordul teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp. (VEZI ȘI AICI: CEA MAI CIUDATĂ PROGNOZĂ METEO ANUNȚATĂ VREODATĂ. VREMEA CALDĂ POATE ALTERNA CU TORNADE! ANUNȚUL ANM)

Cum va fi vremea în București

Prognoză meteorologică pentru intervalul 07.06.2020, ora 13:00 – 09.06.2020, ora 06:00

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul zilei de duminică (7 iunie), când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată.

Temperaturile maxime vor fi de 29…30 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 15 grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie. (CITEȘTE ȘI: ANM, AVERTIZARE DE ULTIMĂ ORĂ! MAI MULTE JUDEȚE DIN ȚARĂ, AFECTATE DE FENOMENE METEO EXTREME)