ANM, avertizare de ultim moment. Mai multe zone din România, vizate de fenomene meteo periculoase

Publicat: 10/06/2020 | 10:53

Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment cu privire la starea vremii. Mai multe județe din România se află sub cod galben de ploi și vijelii, dar și sub alte fenomene meteo periculoase. 

Este stare de alertă în România, după ce meteorologii au făcut un anunț de ultimă oră. Mai multe județe din țară se află sub atenționare de fenomene meteo periculoase. Potrivit datelor furnizate de specialiștii ANM, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele
montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări
electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60
l/mp.

NU RATA – TEMPERATURI ANORMALE, ÎN LUNA MAI. INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ DE LA METEOROLOGI

Mai multe județe din România, sub avertizare meteo de fenomene periculoase

Atenționarea meteo este în vigoare până pe 12 iunie, la ora 23:00 și aproape toată România este vizată de ploi și vijelii, precum și descărcări electrice și vânt puternic.

Cu toate acestea, există și zone în care nu se vor semnala fenomene meteo extreme. Aceste excepții sunt județele Iași, Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, București și Călărași, potrivit datelor furnizate de specialiști.

Cum va fi vremea astăzi, în Capitală

În București, astăzi se va înregistra caniculă, iar maxima zilei va fi de 30 de grade Celsius și se va semnala la orele 15, respectiv 16. Spre seară este possibil să se înregistreze furtuni de scurtă durată, însoțite de ploi abundente și descărcări electrice, precum și intensificări moderate ale vântului.

CITEȘTE ȘI – ANUNȚ TERIBIL AL METEOROLOGILOR! EUROPA VA FI LOVITĂ DE UN VAL DE AER POLAR: “VA AVEA LOC UN HAOS METEOROLOGIC”

Și noaptea va fi una destul de călduroasă. Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, în Capitală, minima va fi de 23 de grade și se va înregistra la ora 23.