ANM, avertizare de ultim moment! Mai multe județe din România se află sub cod roșu de fenomene meteo periculoase

Publicat: 24/02/2020 | 08:05

Vești proaste din partea ANM! Meteorologii au emis o informație de ultimă oră: mai multe județe din România se află sub cod roșu de vânt puternic, fenomen ce se va manifesta până în jurul orei 11. Vânt puternic se va înregistra și în Capitală, după cum mai informează specialiștii. 

Potrivit ultimelor informații transmise de ANM, mai multe județe din România se află cub cod roșu de vânt puternic, cu rafale ce vor ajunge la viteze de 140…150 km/h. Mai mult, se pare că vor exista și ninsori în unele regiuni. Informarea meteo este în vigoare până la ora 11, după cum notează meteoromania.ro și este valabilă în județele Suceava și Neamț.

Cu toate acestea, în regiunile montane, informarea meteo de vânt puternic în zonele montane rămâne valabilă până astăzi, la ora 18. Fenomene vizate: vânt puternic, rafale de peste 140…180 km/h. Zone vizate: altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură.

De asemenea, în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero, mai informează ANM. 

În Capitală, temperaturile vor ajunge astăzi până la 16 grade Celsius, dar vântul va sufla cu putere. Fenomenele meteo periculoase se vor manifesta în București până în această noapte, urmând ca de mâine temperaturile să crească, iar primăvara să-și facă, încet-încet, apariția, după cum mai informează meteorologii.