ANM, avertizare de fenomene meteo periculoase! Românii sunt rugați să nu iasă din case

Publicat: 06/01/2020 | 09:27

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineață, o atenționare cod galben de vânt puternic, valabilă până la ora 22.00 în 19 județe. Începând de luni – de la ora 6:00 și până la ora 22:00 – în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și în sudul Moldovei se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze de 55 – 65 km/h. Pe arii restrânse – îndeosebi pe litoral – rafalele vor depăși 75…80 km/h.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vântul va continua să prezinte intensificări, înregistrându-se, temporar, de peste 70…80 km/h. Zăpada va fi spulberată.

Județele vizate, potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, sunt Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Caraș Severin, Hunedoara , Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Intensificări ale vântului vor mai fi înregistrate în sud-estul țării și în noaptea de luni spre marți – 6/7 ianuarie -, dar și în cursul zilei de marți – 7 ianuari -, în general cu viteze de 40…50 km/h. În ceea ce privește litoralul, rafalele vor depăși 55…60 km/h.