ANM, avertizare cruntă! Vine furtuna electrică în România. Fenomene meteo foarte periculoase

Publicat: 09/04/2020 | 12:35

Primăvara și-a intrat în drepturi, în România, numai că oamenii nu se pot bucura pe deplin de vremea frumoasă în condițiile în care a fost decretată starea de urgență pe teritoriul național, iar lupta pentru răspândirea infecțiilor cu COVID-19 este permanentă.

Românii se află în izolare la domicilii, mulți dintre ei lucrând de acasă sau, în cazuri mai neplăcute, fiind în șomaj tehnic. Știrile despre noul coronavirus țin capul de afiș, ceea ce este absolut firesc într-o astfel de perioadă, dar – pe de altă parte – meteorologii ne anunță că urmează și perioade în care vremea nu va fi chiar binevoitoare. Potrivit Prognoze Meteo – Vremea în România – la jumătatea lunii aprilie ne așteaptă manifestări ceva mai ”irascibile” ale vremii, fiind preconizate furtuni și descărcări electrice. Nu vor lipsi aversele și intensificările vântului, anunță specialiștii, temperaturile vor scădea simțitor.

”Marți, 14 aprilie, se anunță primele convecții de furtună ce pot fi însoțite și cu descărcări electrice, în plus va fi și o răcire accentuată a vremii, probabil din cauza unui front atmosferic de umiditate ridicată”, se arată în mesajul postat.

(CITEȘTE ȘI: PROGNOZA METEO. CUM VA FI VREMEA DE FLORII ȘI DE PAȘTE. ANUNȚUL FĂCUT DE ANM)

”Anul acesta au mai fost 3 episoade de convectii in tara noastra, primul la sfarsitul lunii februarie in judetul Arad al doilea la mijlocul lunii martie tot in judetul Arad iar cel de-al 3-lea izolat in judetele Hunedoara si Alba”, s-a mai precizat pe pagina de socializare a Prognoze Meteo – Vremea în România.

(VEZI ȘI AICI: ANM A FĂCUT ANUNȚUL! CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI DUMINICĂ + PROGNOZA PENTRU SĂPTĂMÂNA VIITOARE)